Tápanyagok
Kálium
- Ne feledjük a kálium terményekre kifejtett jelentős hatását. A kálium biztosítja a pórusok nyitását és zárását. Fontos ozmotikus szer, és egyben fontos tényező a cukrok képződésében is.
- Az element® műtrágyákban található kálium a kritikus fejlődési stádiumban lévő termények szükségleteinek fedezésére szolgál, mely során a káliumbevitel a szükségesnél alacsonyabb.
A legérzékenyebbek:
- a gyümölcsfák,
- a zöldségek,
- a burgonya,
- a gabonafélék,
- a cukorrépa.
Közepes érzékenységet mutatnak ki:
- az olajosnövények,
- a hüvelyesek.
Káliumtartalmú termékek
Tápanyagbevitel a talaj pH-értékétől függően
Erősen savanyú talaj Semleges talaj Erősen lúgos talaj
A növények érzékenysége az egyes mikroelemek hiányára
| Termény | Mg | Zn | Mn | Cu | Fe | B | Mo | S |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Búza | ||||||||
| Árpa | ||||||||
| Kukorica | ||||||||
| Repce | ||||||||
| Napraforgó | ||||||||
| Cukorrépa | ||||||||
| Hagyma | ||||||||
| Burgonya | ||||||||
| Szőlő | ||||||||
| Szója |
KEVÉSBÉ ÉRZÉKENY ÉRZÉKENY KÜLÖNÖSEN ÉRZÉKENY

